maandag 21 januari 2013

Slenterheld


Leon Giesen in de Kleine Komedie, 20-1-2013
Soms, in een onbescheiden moment, vind ik mezelf al een hele slenteraar. Maar je hebt altijd baas boven baas. Gisteravond zag ik hem weer en bij dezen kroon ik hem tot Slenterheld: Leon Giesen, die optreedt onder de naam Mondo Leone, is voor mij de ultieme slenteraar. Na elk optreden kijk ik een beetje anders naar de wereld. Meer open, nieuwsgierig, onderzoekend. Op zijn shirt stond wat hij is: wonderzoeker. Goed woord.

Romanticus
Wat hem zo speciaal maakt? Het is een romanticus die over alles wat hij om zich heen ziet of hoort, mooie verhalen maakt. In beeld, zowel foto als video, als in muziek en in gesproken tekst. Zo zegt hij het zelf: 'het blijkt dat ik de neiging heb om stil te staan bij zaken waar anderen aan voorbij lopen'. Mooi!

Zoektocht
Dat leidt bijvoorbeeld tot een verhaal over de man die in Londen platgestapte stukken kauwgom beschildert, of een zoektocht naar het verhaal achter de componist van het geluid van Amerikaanse treintoeters. Op zijn site staan nog meer van dit soort verhalen en paar prachtige filmpjes erover.

Er
Gisteravond in de Kleine Komedie speelde hij zijn nieuwe programma Gratis Rijkdom. De filmpjes hadden plaatsgemaakt voor foto's, de verhalen waren even inspirerend als altijd. Ik zie het als een pleidooi voor goed kijken, echt aandacht geven aan de mensen en de dingen om je heen, je blijven verwonderen. Mooie vraag in een liedje: 'Wat ben jij, hoe zie jij jezelf in een ding?'  Het beste slenterlied vond ik 'Er'. 'Het is hier, het is nu, je bent er'. Hier zie je 15 seconden, stiekem gefilmd vanaf de eerste rij. Hopelijk vindt mijn slenterheld het goed.1 opmerking:

  1. hakunamatatatours I?m Not That Much Of A Internet Reader To Be Honest But Your Sites Really Nice, Keep It Up! I'll Go Ahead And Bookmark Your Site To Come Back In The Future. All The Best

    BeantwoordenVerwijderen