zondag 16 december 2012

Slenteren langs mooie plaatjes

Al een tijdje had ik een Pinterest account. Ooit aangemaakt omdat ik er veel over had gelezen en het idee van een sociaal network rondom mooie beelden me wel aansprak. Maar eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik ermee moest, tot laatst de vormgeefster van mijn huisstijl me vroeg om haar met beelden mijn smaak te omschrijven. Moeilijk! En leuk, zeker omdat ik daar Pinterest heel goed bij kon gebruiken.

Voorzichtig begin
Een van mijn pins: kleurrijke schoenen
Slenterend over het internet, zoekend naar de mooiste plaatjes, kon ik elk beeld dat me boeide vastpinnen. In no time had ik mijn favoriete schoenen, kleding, foto's en een paar mooie gebouwen op een rijtje gezet. En dat is nog maar een voorzichtig begin. Pinterest geeft het schijnbaar doelloze surfen ineens een doel, namelijk het maken van een verzameling van mooie plaatjes.

Kleurrijk, creatief
Is dat belangrijk dan? Ja, dat kan het zijn; een gesprek aan de hand van de vraag 'wat vind je mooi (en vooral: waarom vind je dat?)' kan je naar hele andere, onverwachte drijfveren leiden, die uiteindelijk helpen bij het beantwoorden van de vraag waarom je doet wat je doet. Bij mij bleken kleurrijk, beweging en een twist (iets grappigs, creatiefs) de rode draad in mijn voorkeuren te zijn. Dat had ik zonder het in Pinterest gemaakte overzicht waarschijnlijk niet zo benoemd. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten