dinsdag 13 november 2012

Druk en toch slenteren?

Juist als je het druk hebt, moet je slentertijd inbouwen. Ik zeg dit ook en vooral tegen mezelf, maar wie de schoen past... Als slenterambassadeur moet ik natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Vorige week lukte dat niet helemaal. Ik moest dan ook drie belangrijke 'verhalen' opleveren: mijn ondernemingsplan, een plan voor betere nieuwsbrieven voor advocaten en teksten voor mijn toekomstige website. Dus was ik hele dagen en avonden aan het werk. En 's nachts in die zin ook, dat het flink doormaalde in mijn kop. Het geeft maar weer aan dat ook een slenteraar zijn neus niet ophaalt voor hard werken. Sterker nog: ik kan daar erg van genieten. Zeker als die verhalen na een pijnlijke bevalling het levenslicht zien.
En na die slenterloze week was het contrast des te leuker toen ik weer even fijn achter de kindjes aan kon lopen, zonder haast. Eerst met dochter (2) en een vriendinnetje op een vrijdagochtend naar Artis geweest. Heerlijk ontspannen met die twee zorgeloze meisjes. Wat kunnen die genieten van zo'n ontdekkingstochtje! De rode ibis met zijn lange snavel deed het heel goed, en ook de pinguïns maakten indruk. Dinsdag mocht ik met de klas van zoonlief (5) naar het Scheepvaartmuseum, ook al zo'n leuk uitje. Ontroerend om het trotse hoofd te zien van dat blije jongetje toen ik zijn klas binnenkwam. En andersom was ik apetrots om te zien hoe makkelijk hij zich beweegt tussen zijn vriendjes. Dat zie je allemaal als je de waan van de dag achter je laat. Ik was erg blij dat ik het mezelf weer even toestond.


Centraal op de foto: mijn kleuter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten