maandag 15 oktober 2012

Wisselende contacten

Niets zo geestdodend als elke dag op dezelfde werkplek, met hetzelfde uitzicht en dezelfde collega tegenover je hetzelfde werk doen. Daar kan ik goed over meepraten, want ik heb het zelf ook jaren gedaan. In mijn allereerste baan had ik zelfs de 'luxe' dat ik achter mijn bureau in slaap kon vallen, als mijn collega er een dagje niet was. Niemand die het zag, behalve de koffiejuffrouw die een paar keer per dag langskwam. Opa vertelt... Of niet, want op deze manier doen vele vele mensen nog steeds hun dagelijks werk. Op dezelfde plek. Met dezelfde kamergenoot. En hetzelfde uitzicht.

Slenterhart
In mijn laatste baan, bij de Rabobank, kwam het nieuwe werken stevig doorzetten. Ook dat had zo zijn nadelen (vrijwel niemand wist dat je weg was geweest, na een maand vakantie), maar de voordelen hadden de overhand. Ik vond het heel verfrissend om veel wisselende contacten te hebben, te kunnen werken op de plek die mij het beste uitkwam en desnoods tien keer per dag te verkassen als ik even geen rust in mijn kont had. Voor een slenteraar is het de allerbeste manier van werken, ik kon er elke dag mijn slenterhart ophalen. Ik kan het iedereen aanraden: verander regelmatig van (kantoor)omgeving. Maar let op: de kans dat je als nieuwe werker ooit nog terugkunt, is niet zo groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten