maandag 22 oktober 2012

Het nieuwste werken

Hoe nieuw is het nieuwe werken eigenlijk? Volgens mij bestaat die term alweer een tijd, ook al is het voor veel mensen nog een ver van hun bed show. Het is dus tijd voor het nieuwste werken. Niet alleen flexibel werken binnen eenzelfde kantoor of bedrijf, maar telkens bij een ander bedrijf.
Ik zie het wel zitten en zou het graag in praktijk brengen: elke dag (of hoogstens een week) werken op een ander kantoor. Ik zie mezelf wel slenteren door kantorenland; de cultuur van een bedrijf opsnuiven, actuele vragen onderzoeken, creatieve ideeën voor verandering achterlaten en weer verder trekken. Professioneel speeddaten!
Moet kunnen: er is altijd wel een werkplekje vrij (meestal veel meer) en meer dan Wifi en koffie heb ik niet nodig. In een blog vertel ik over mijn belevenissen, ontmoetingen, gesprekken. Het is een soort antropoligische missie door de wereld van de werkende medemens. In de oertijd van het internet, meer dan 10 jaar geleden, gebeurde dit al eens, maar dan niet langs kantoren maar als wereldreis langs gastvrije mensen all over the world. Let me stay for a day, met een gelijknamige website, was een internethit in 2001 tot 2003. Deze Nederlandse avonturier, Ramon Stoppelenburg, liet zich bij zijn wereldreis leiden door de uitnodigingen die hij van over de hele wereld kreeg. Dat is nog eens slenteren!
Ik zie dus een moderne variant voor me van let me stay for a day, eerst maar eens nine-to-five in Nederland: let me work for a week. Kantoren genoeg, zou ik zo zeggen. Wie nodigt me uit?

2 opmerkingen:

  1. Je bent van harte welkom bij Dinalog: www.dinalog.nl we willen een marketingplan maken voor het Dinalog Lab. Daar kunnen we creatieve slenteraars goed bij gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. A Guide to Slot Machines - CasinosSites.One
    Slot Machines from the developer Pragmatic 벳인포해외배당흐름 Play. 강원랜드여자앵벌이 Play Online Slots List of 먹튀사이트조회 the Best Online Slot Machines in 스포츠 배팅 2021. With this guide, we will show you why we bet choose

    BeantwoordenVerwijderen