zaterdag 29 september 2012

Stelten van een Amsterdamse iep

 
Ik nam deze week de langzame route naar de crèche, die langs de studio's van DWDD in het Westerpark. Als ik haast heb is die weg niet handig, want meestal is het daar drukker. Met een beetje pech fiets je er dan een BN'er van zijn sokken. Maar ik hoefde niet heel snel, dus fietsslenterde ik over het Westergasterrein richting de snoephuisjes van SamSam, de crèche van dochterlief. Op het plein in het park stuitte ik op een verzameling houten meubels. Ter plekke werd er ook hout bewerkt. De afkomst van het hout boeide me: het waren bomen die in Amsterdam worden geveld om uiteenlopende redenen. Die bomen worden door de stichting Stadshout hergebruikt onder het motto: hout van de stad, voor de stad. Supergoed initiatief. Ons huis staat al vol genoeg, dus een stadshouten meubel wilde ik er niet bij hebben. Maar ze hadden ook stelten! Fijn, ouderwets vermaak waarop zelfs slenteren nog snel gaat. Dus wij hebben nu stelten van een Amsterdamse iep. Thuis moest ik het gelijk voordoen. Zonder te twijfelen, maar wel wat onwennig, stak ik de lange stokken achter mijn schouders, klauterde ik op de voetensteunen en kon ik de kindjes verblijden met een wankel tochtje op niveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten