maandag 10 september 2012

Slenteren is een gemoedstoestand

Ik kreeg dit weekend feedback van mijn broertje. Slenteren, dat is niks voor jou, jij hebt er juist altijd enorm de vaart in! Geduld is niet mijn sterkste kant, daar heeft 'ie een punt. Rust neem je maar als je achter de geraniums zit, zeg ik altijd tegen rustzoekende vrienden die de stad voorgoed verlaten omdat het in De Bilt, Haarlem of Abcoude zo lekker rustig wonen is.
En toch heeft mijn broertje ongelijk. Ik ben een overtuigd slenteraar. Als ik het mezelf toesta om te slenteren, of het nou in mijn hoofd is, online of echt buiten, dan bekruipt me een onbezorgd gevoel. Een open blik, nieuwsgierig, overal inspiratie uit halend: ik kan echt genieten van kleine ontdekkingstochten in de stad. Slenteren is een gemoedstoestand die smaakt naar meer. Je hoeft maar een ding goed te kunnen: kijken. En dat is helemaal niet rustig. Van al die inspiratie kan ik zelfs behoorlijk hyper worden. Verslavend goedje, dat slenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten