woensdag 5 september 2012

Mijn definitie van slenteren

Slenteren is voor mij een gemoedstoestand en een bewegingsvorm tegelijk. Het is rustig, zeker niet gehaast, open voor andere invloeden, ongericht maar opmerkzaam.  
Slenteren kun je in mijn definitie overal:
- door de parken en straten van Amsterdam
- door de krochten van je eigen hoofd
- over het wereldwijde web
- over de gangen van het bedrijf waar je werkt
- op reis door de wereld
Zelf wissel ik al deze slenterplekken vaak af, want verveling ligt op de loer. Heb ik daar een doel bij? Ja en nee. Ja, ik wil graag mijn gedachten op een rijtje zetten, ideeën opdoen en ze met anderen delen. En nee: de richting ligt per definitie niet vast. Het is mijn manier om inspiratie op te doen. Al slenterend laaf ik mij aan de wereld om me heen.
Al sinds het moment dat ik afstudeerde als jurist (in 1994) zou ik graag van slenteren mijn beroep maken. Tot op de dag van vandaag kan ik er nog niet van leven, maar zonder slenteren kan ik ook niet. Het is de meest inspirerende bezigheid die ik ken. Deze blog is er voor het delen van dingen die me opvallen tijdens mijn rondjes en de ideeën die ik al slenterend opdoe.

1 opmerking:

  1. Dat is precies waarom ik graag lanterfant, kuier en lummel. Dat ledigheid des duivels oorkussen is, dat heb ik nooit willen en kunnen geloven.

    BeantwoordenVerwijderen