donderdag 20 september 2012

In beweging blijven

Letterlijk en figuurlijk in beweging blijven, dat is slenteren voor mij. Het tegengestelde heb ik ook getest: ik heb eens een tijdje gemediteerd, toen de New Age ook mij bereikt had. Die ervaring heeft me geleerd dat het niks voor mij is om stil te zitten en te wachten tot mijn innerlijke stem zich roert, of wat de doelen van meditatie ook mogen zijn. Ik viel vaak in slaap tijdens die meditatiesessies, of liet mijn gedachten de vrije loop. Geheel tegen de principes in natuurlijk. 'Teveel mediteren heeft een soort 'psychisch verdrinken' tot gevolg en onvoorzichtige toepassing kan tot geestelijke ontsporing leiden', lees ik in datzelfde artikel op Wikipedia.
Ieder zijn hobby, maar mij zul je dus niet meer aantreffen met mijn benen krampachtig over elkaar gevouwen, op zoek naar de stilte. Geef mij maar het rumoer van de stad, de toevallige ontmoetingen en de leuke ontdekkingen. Als ik maar blijf bewegen, bij voorkeur op slippers. Al wordt het daar nu wel wat koud en nat voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten